Af: Fie Cecilie, kunde og ekstern produkttester.

Så er vi trådt ind i foråret med solskin og fuglefløjt, alting begynder at spire, og hvad kan føles bedre end også at give kroppen et forårsboost. For mig er foråret lys, friske dufte og ikke mindst farver efter en vinterperiode, hvor de mere krydrede dufte og mørke farver har fået lov til at fylde. Så samtidig med jeg nyder den spæde forårssol, forkæler jeg min hud med revitaliserende kropspleje og neglelak i forårets farver.

Weleda Citrus Creamy Body Wash & Refreshing Body Oil

Jeg har lige så længe, jeg kan huske, været kæmpe fan af Weledas Body produkter. For det første for deres indhold og virkning, for det andet for deres designs og brug af æteriske olier. I Weledas lækre serie af plejeprodukter til kroppen findes bl.a. Weleda Citrus Creamy Body Wash og Weleda Citrus Refreshing Body Oil, som med deres design i stærke grønne farver og friske duft kalder på forår og energi.

Weleda Citrus Creamy Body Wash er som navnet antyder, en cremet kropssæbe, der har en frisk duft af citrusfrugter. En central ingrediens er sesamolie, som især er kendt for sine fugtgivende og blødgørende egenskaber. Dertil er tilsat biodynamisk citronolie, som indeholder den effektfulde antioxidant E-vitamin, der bekæmper frie radikaler og dermed hudens aldringstegn.

Jeg får nærmest fornemmelsen af at være i et aromabad, når jeg bruger den, da en fyldig duft af citrusfrugter spreder sig i badet og virker opkvikkende og opløftende på mit humør. Den cremede konsistens gør den let at fordele, og min hud virker blød bagefter. Jeg er ret vild med dette produkt, og nyder efterfølgende at smøre mig ind i Weledas Refreshing Body Oil.

Weleda Citrus Creamy Body Wash & Refreshing Body Oil

 

 

Hovedingredienser i olien en lækker sød mandelolie, som er kendt for sine fremragende egenskaber mod tør hud og i det hele taget til at sikre, at huden er i balance og hverken udtørrer eller fedter til. Dertil består olien af citronolie, som stammer fra skallen i citroner, og er som skabt til kropspleje, fordi den regulerer hudens talgproduktion, og dermed har en rensende effekt på huden.

 

 

 


Det gode er, at olien kan bruges på flere forskellige måder. Du kan smøre den direkte på tør hud, eller du kan med fordel smøre dig ind i olien lige efter badet, mens din hud stadig er blød og fugtig. Du kan også forkæle dig eller andre ved at massere den ind i huden, da olien vil gå ind og virke stimulerende på blodcirkulationen, og dermed tilføre vitalitet til din hud. Jeg er især begejstret for at bruge den til massageolie til at vække min vintertrække hud og give den fornyet glød.

Denne bodyolie er genial, fordi den på den ene side går ind og beroliger huden, men samtidig med sin citrusduft virker revitaliserende på både krop og sjæl og dermed kan bruges som terapiolie. Jeg har selv en lille beholder med olien i med i min taske, så hvis jeg mærket et fald i mit energiniveau i løbet af dagen kan smøre lidt på håndleddene og brystbenet. Sidst men ikke mindst kan du også bruge olien som badeolie. Efter en lang dag er det skønt at lade kroppen op med et fodbad eller karbad tilsat et par dråber olie.

Som nævnt har jeg altid begejstret for Weledas Body produkter, og disse er bestemt med til at øge min begejstring. Brugen af biodynamiske ingredienser og udelukkelsen af mineralske olier og parabener tiltaler mig meget. Produkterne er på alle måder lækre og giver mig en luksuriøs følelse – og så er jeg vild med den grønne glasflaske, som olien kommer i og designets friske grønne farve, som minder mig om forår.


benecos neglelakkker 

Og hvad kan være bedre til at understrege følelsen af forår end en skøn neglelak i en spæd og yndig farve. Jeg har her testet to lakker fra benecos i farverne Minty day og Peach Sorbet, som begge er lækre forårsfarver.

 

benecos neglelakkerNeglelakkerne er fri for de mest problematiske stoffer, som formaldehyd og phthalater, som findes i konventionelle neglelakker, og er ligeledes fri for det organiske opløsningsmiddel toluen. Lakkerne er farvemættede, men lidt tynde i konsistensen, så man skal være lidt forsigtig med ikke at overdosere. Det er dog ikke noget problem, for påføringsbørsten er let at arbejde med.

Et godt trick til lakering af negle er at se, om det er muligt at lakere hele neglen ved blot 3 strøg fra neglerod til spids – en gang i hver side af neglen og så en gang til midten. På den måde får du ikke for meget lak på ad gangen, og flere tynde lag er altid smukkere end et tykt lag. Her er det dejligt, at lakkerne fra benecos tørrer hurtigt. Og så holder de ret godt – også når du ikke tilfører en afsluttende overlak.

Jeg glæder mig til at springe ud i foråret med negle i disse skønne forårsfarver – og så pynter de med deres fine blomsterdetalje på låget på min badeværelseshylde.