Af: Fie Cecilie, kunde og ekstern produkttester.

 

Så er vinteren over os, og sommersolens glød har forladt vores ansigter. Vi ser mere trætte ud om morgenen og har større tendens til at få hævelser og mørke rander under øjnene. Kulden gør kinderne og næsen rød på cykelturen på vej til skolen og arbejdet.

Men bare rolig – der er hjælp at hente ved bare at tilføje: 


3 LETTE ELEMENTER TIL DIN MORGENRUTINE

 1. Først og fremmest er det en rigtig god ide at plaske koldt vand i ansigtet og især omkring øjnene. Det kolde vand mindsker hævelser i øjenområdet, og ritualet tager ganske kort tid. Hvis du har et par minutter, så massér huden omkring dine øjne med lette tryk med fingerspidserne. Trykkene øger blodcirkulationen, og mindsker tydeligheden af de mørke rander. Har du 5 minutter, så læg et par skiver agurk eller breve brugt kamille the, som har ligget i køleskabet natten over, på øjnene, og mærk, hvordan huden omkring øjnene strammes op. 


 2. Øjenomgivelserne trænger til ekstra pleje i den kolde tid, og det er en rigtig god investering at finde en god og nærende øjencreme, der fugter og beskytter den fine hud. Jeg har i den forbindelse testet den økologiske og prisvindende CoQ10 Eye Recovery Concentrate fra Trilogy, som er en koncentreret øjenserum, der rulles på, hvormed huden masseres ved selve påføringen. 

  CoQ10 Eye Recovery Concentrate fra TrilogySerummen er let i konsistensen og er i sig selv kølende, men jeg opbevarer den altid i køleskabet natten over, så den er ekstra kølende. Udover at friske øjenopgivelserne op og bekæmpe mørke rander, så virker den silikone- og duftfri serum med sit indhold af bl.a. hybenkerneolie og Q10 plejende. Hybenkerneolie indeholder gavnlige fedtsyrer, er spækket med antioxidanter og har et naturligt indhold af tretinoin, der modvirker hudens aldring ved at virke genopbyggende. Q10 er et co-enzym, som findes naturligt i huden, og som bruges i kroppens energiproduktion. Derfor har Q10 en anti-age-effekt på huden.

  Jeg er ret vild med denne øjenserum, og forstår godt, hvorfor den i 2013 vandt en række priser ved UK Natural Beauty Awards. Den er let at påføre, kan nemt tages med på farten og bruges igen om eftermiddagen, hvor mine øjne kan virke trætte, og så synes jeg, at jeg efter 3 ugers brug kan se en forskel på huden under mine øjne, som virker lysere. 3. Tredje og sidste trin er at påføre en concealer, og hvis jeg kun skulle vælge et eneste produkt at have med på farten i vinterhalvåret, så er det min concealer. Den kan bruges til at skjule mørke rander under øjnene, bumser og til at skjule eller lysne andre områder i ansigtet, som bliver røde i vinterkulden. Jeg har testet tre – en klassisk blyantconcealer fra Organiqs og to flydende concealere fra henholdsvis Benecos og Lavera. Inden jeg fortæller mere om dem, vil jeg give dig en række tip til, hvordan du vælger den rigtige farve samt påfører concealeren for at skjule mørke rander og trætte øjne.

 

 HUSK!

 • Vælg altid en concealer i en farve, som er en tone lysere end din egen hudtone. Ved at lysne de områder, som du ønsker at skjule, reflekteres lyset bedre i disse områder, hvormed der fjerner fokus fra disse.

 • Hvis du som mig har en lys/mellemlys skandinavisk hud, som bliver meget bleg om vinteren og samtidig har tendens til at rødme på kinder og næse, så vælg den lyseste farve, som concealeren produceres i. 

 • Gå efter en concealer uden mineralske olier og silikone, da det kan tilstoppe dine porer og dermed give uren hud. Personligt foretrækker jeg ligeledes en concealer uden kunstig parfume, som kan udtørre huden og skabe allergiske reaktioner.


  Concealer guide

 • Hvis du skal dække mørke rander under øjnene, dup da concealer under øjets nederste kant, og arbejd op imod øjets yderste krog. Et godt tip er at lægge concealeren op imod tindingen ved øjets yderste krop samt i den inderste øjenkrog, som vist på billedet. Dermed løftes øjet, og der skabes en effekt, som får dig til at se mere frisk ud. 
Og nu til de tre concealere, som hver især egner sig til den lyse eller mellemlyse skandinaviske hud, og alle er uden parabener, mineralske olier, silikone samt kunstig parfume.  TEST AF 3 ØKOLOGISKE CONCEALERER
 

 

Organiqs Økologisk Concealer

Organiqs øko ConcealerConcealeren fra Organiqs er en klassisk og parabenefri blyantconcealer, som er forholdsvis fast i konsistensen. Den har en formidabel dækkeevne, og er som skabt til at dække mørke rander under øjnene. Dertil er den også rigtig god til at dække bumser og andre urenheder, og holder hele dagen.

Concealerfarven er omkranset af en fin træskal, som er let at spidse med en stor blyantspidser, og findes i farverne Light Beige og Medium Beige. Hvis du som mig bliver meget bleg i vinterhalvåret, så er Light Beige den rette farve. Hvis du vil bruge den på ansigtshuden, kan concealeren godt påføres direkte, men hvis du vil bruge den på den sarte hud omkring øjnene, er det en god ide først at påføre farven på fingerspidsen, en makeup-svamp eller en lille børste, og derefter duppe den omkring øjnene.

Organiqs øko Concealer

Hvor nogle blyantconcealere kan virke meget tørre i konsistensen og være svære at arbejde ind i huden, så er denne concealer ret let at arbejde med. Den nærmest smelter ind i huden, så snart man arbejder lidt med den. Dette skyldes, at concealeren indeholder en række lækre olier som jojoba-, solsikkekerne- og arganolie, der alle virker fugtgivende. Jeg er fan, og kan klart anbefale denne til dig, som har en meget lys hud.

Benecos Natural Concealer

benecos concealerBenecos har skabt en flydende, økologisk concealer, som er forholdsvis tyk i konsistensen, hvilket gør, at den har en høj dækkeevne. Den kommer i en klassisk beholder med en indbygget applikator i hætten, så den er nem at påføre og have med på farten. Concealeren findes i farverne Light og Beige, hvoraf jeg har testet førstnævnte. Farven er en smule mere varm og gylden end den fra Organiqs, og passer derfor rigtig godt til dig med den mellemlyse/mellem vinterhud, som har tendens til at blive en smule rødlig i vinterkulden.

Concealeren er parabenefri og indeholder desuden hverken silikone eller mineralske olier, som kan tilstoppe dine porer. Den er derfor velegnet til hele ansigtet, og concealerens bløde konsistens gør, at den er lækker at arbejde med omkring øjnene. Derudover har jeg brugt den på min næsetip samt mine næsefløje og kinder under min foundation, hvilket har gjort, at min ansigtshud er mindre rød efter en tur udenfor.

benecos concealer

 

 

Denne concealer er meget farvemættet, hvilket gør at den dækker godt og holder længe, da du ikke behøver at bruge ret meget ved hver påføring. Da concealeren efter påføring skal arbejdes lidt ind i huden med en finger eller en lille børste eller svamp, er det en god ide at være forsigtig med ikke at få påført en for stor mængde i øjenområdet, så du undgår at gnide for meget på den sarte hud. Hvis du gerne vil have en billig, men god og dækkende concealer, som holder længe, så er denne fra Benecos helt sikkert et godt bud.

 

 

 

 

Lavera Natural Concealer

Lavera øko concealerNatural Concealer fra Lavera er en vegansk concealer, som er spækket med lækre ingredienser, der forkæler din hud, samtidig med at den dækker rødme og mørke rander i øjenområdet. Den indeholder bl.a. fugtgivende sheasmør og kokosnøddeolie, som især er kendt for sine egenskaber til at give en spændstig hud samt virke dæmpende på rødme. Dertil indeholder concealeren ekstrakt fra vidunderbærret havtorn, som er spækket med især C-vitamin og antioxidanter, der nedbryder frie radikaler, som får vores hud til at ælde for tidligt.

Denne let flydende concealer kommer i en beholder med dispenser i låget og findes i farverne Ivory og Honey. Jeg har testet den i farven Ivory, som passer bedst til den helt lyse hudtone, da den er kølig i tonen. Den er meget let og blød i konsistensen, og egner sig derfor bedst til øjenområdet, hvor den har en mellem dækningsgrad. Den er nem at arbejde med og god at have med i tasken til en opfrisker i løbet af dagen, da den ligger sig som et fint tyndt lag på hud.

Lavera øko concealer

 

 

Concealeren har en skøn duft, som stammer fra æteriske olier og økologiske urter og er certificeret af NATRUE, hvilket dels indebærer, at produktet kun indeholder vegetabilske ingredienser, dels at producenten stræber mod at benytte økologiske ingredienser. Concealeren er til dig, som ønsker et produkt, der er særligt udviklet til øjenområdet, som er let at blende ind i huden, så du opnår et naturligt og ensartet look, og som ikke kun dækker, men ligeledes mindsker, de mørke rander under øjnene.

 Se alle de forskellige concealere hos rawmakeup her!