Makeup i forbindelse med graviditet og amning

Der har været en del debat om hvorvidt kemikalierne og de kunstige tilsætningsstoffer i normal makeup kan være skadelige for gravide, ammende, babyer og småbørn. 

 

Sundhedseksperten Paula fra Rawmakeup forklarer: 
"Problemet er at de hormonforstyrende parabener og de kunstige farve- og duft-stoffer i makeup , creme og plejeprodukter, alle optages enormt let igennem huden. Herfra overføres de direkte til fostret eller til spædbarnet igennem amning."

Makeup uden parabener

I forbindelse med graviditet og barsel kan vi blandt andet anbefaleYoungblood Natural Mineral Foundation, som er helt uden parabener eller giftige tilsætningstoffer. Lige nu kan du få Youngblood Mineral Foundation for kun  359 kr. her på Shoppen. 

 

Lovgivningen på området har vist sig at være yderst tvivlsom, eftersom det er EUs fælles regler der gælder på kosmetik markedet og Danmark kan derfor ikke lovgive alene på området. Herudover er det meget kritisabelt at det er makeupproducenternes egne forskningsresultater der ligger til grund for de nuværende grænseværdier.

Det er især de hormonforstyrende parabener der i øjeblikket er i søgelyset og EU har allerede forbudt 2 parabene typer i legetøj til børn under 3 år. Samtidig er 4 andre slags parabener blevet sat på en liste over potentielt farlige stoffer der er udpeget til yderligere undersøgelse for hormonforstyrrende egenskaber.

 


Makeup og  parabener

Parabener er fællesnavnet for en gruppe af kemiske stoffer der mistænkes for at være hormonforstyrende, men som desværre ofte bruges som konserveringsmiddel i kosmetik og andre skønheds produkter samt fødevarer og lægemidler.

Makeup uden parabener

I forbindelse med graviditet og barsel kan vi blandt andet anbefaleHoneybee Gardens Naturlige Øjenskygge, som er helt uden parabener eller giftige tilsætningstoffer. Lige nu kan du få Honeybee Gardens Naturlige Øjenskygge for kun 69 kr. her på Shoppen.

 

De mest anvendte parabener i makeupindustrien er: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, og butylparaben.

For at få den bedste konserverende virkning anvendes ofte en blanding af to eller flere af stofferne.

Forsøg har vist at alle 4 ovenstående parabener har hormonforstyrrende og allergiske effekter og det er derfor at de er på EUs overvågningsliste for hormonforstyrende stoffer der skal undersøges nærmere.

Propyl- og butylparaben er forbudt i produkter til børn under 3 år, men der er endnu ikke kommet forbud i Danmark mod parabener i kosmetik.Det vil sige at stoffer som  allerede er klart forbudte i legetøj til børn, stadig findes i konventionel makeup og via moderen alligevel ender i barnet. 

Cecilie fra Rawmakeups råd er enkelt: 
"Så længe at der hersker så meget tvivl om faren ved de kemiske og hormonforstyrende tilsætningsstoffer i makeup, så hold dig så langt væk fra stofferne som muligt - Undgå alt det farlige makeup, især hvis du er gravid eller hvis du ammer." 

 

Andre fordele ved  naturlig, mineralbaseret og økologisk makeup

Ud over at man undgår de hormonforstyrende og direkte giftige stoffer ved at bruge "grønne" makeup  produkter fra Rawmakeup. Så er der en lang række andre fordele ved at vælge den naturlige kosmetik.

 Makeup uden parabenerI forbindelse med graviditet og barsel kan vi anbefale Mirenésse Secret Weapon Mascara, som er helt uden parabener eller giftige tilsætningstoffer. Lige nu kan du få  Mirenésse Secret Weapon Mascara for kun 179 kr. her på Shoppen.For det første så nedsætter man risikoen for allergi og hudgener, da de fleste allergiske reaktioner kommer fra de kunstige og kemiske tilsætningsstoffer.
For det andet så hjælper man med til at beskytte miljøet, da de naturlige og økologiske makeup produkter, ikke på samme måde som konventionel makeup, forurener hverken når de blive fremstillet eller når de skal skaffes af vejen. 


Paula fra Rawmakeup siger: 
"I dag er de naturlige makeup producenter kommet så langt i udviklingen, at der ikke længere er nogen makeupmæssig kvalitetsforskel i forhold til de "gamle" giftige mærker - Så det gælder bare om at  komme i gang med at udskifte produkterne i dit makeup arsenal." 

Der er selvfølgelig ikke parabener i makeup fra:
 YoungbloodDr. HauschkaHoneybee GardensNvey EcoOrganiqs eller Mirenesse.

De er alle helt parabenefri.