Når du køber et makeup produkt, f.eks. en mascara, så overvejer du om du vil forlænge eller fortykke dine øjenvipper, hvor sort farven skal være og hvor lækkert embelagen eller reklamen ser ud. 

Men overvejer du også om makeup produktet er testet på dyr? 

 

Honeybee Gardens er ikke testet på dyr

Umiddelbart lyder det nok lidt komisk og du ser måske for dig, en kanin med lange flotte sorte øjenvipper og læbestift eller en abe der lægger neglelak.

Men i virkeligheden er det at teste makeup på dyr langt mere uhyggeligt, grusomt og ondt.

Millioner af dyr bliver tortureret og dræbt. De bliver smidt ud som ubrugeligt affald så snart eksperimenterne er afslutttede - alt sammen bare for at vi kan teste de produkter vi bruger hver eneste dag.

Køb makeup produkter der ikke er testet på dyr lige her!!!

 

 

Ud over rotter og mus så bruger man i dyreforsøg kaniner, katte og hunde - købt fra opdrættere eller krisecentre. Dyrene bruges til forsøg med alt lige fra makeup og  vaskemidler til tandpasta og cigaretter.

Der findes ingen lovgivning om at man skal teste produkter på dyr før man kan anvende dem til mennesker. Det er en fremgangsmåde som firmaerne selv vælger at følge og der findes i dag masser af alternativer til dyreforsøg, så der er ingen undskyldning for de kosmetik firmaer der bliver ved med at teste på dyr. 

Et af de dyreforsøg som nogle makeup firmaer bliver ved med at lave er Draize testen, der anvendes til at analysere øjen- og hudirritation ved brug af makeup.I denne test fastlåser man kaninerne og stikker deres hals i en form for stram skruestik, så de ikke kan bevæge sig. Herefter drypper man teststoffet i øjnene på dem eller gnider det ind i deres barberede hud. Denne tortur står på i ugevis og kaninerne lider bl.a. af hævede øjenlåg, øjenirritation, betændt hud, sår, blødning og blindhed.

 Dr. Hauschka er ikke testet på dyr

 

Af andre dyreforsøg kan nævnes lethal dose 50 percent og LD50 testen som er de mest udbredte dyreforgiftningsforsøg. I disse forsøg bliver dyrene tvangsfodret med et stof indtil halvdelen af dem er døde. Denne testmetode er blevet brugt i flere årtier selvom den aldrig er blevet videnskabeligt godkendt som værende i stand til at kunne forudsige den kemiske effekt af stofferne i mennesker.

Køb makeup produkter der ikke er testet på dyr lige her!!!

 

 

Dette får dyreforsøg til at fremstå som direkte sygelige og som unødvendig tortur af hjælpeløse dyr.

I 2009, takket være et konstant pres fra organisationer og aktivister, begyndte EU gradvist at forbyde alt salg af nyligt-dyre-testede kosmetik produkter. Senest i 2013 skulle forsøgene være helt afsluttede.

Den første fase af dette EU forbud omgælder alle dyreforsøg undtagen disse 3, beskrevet i EU's koalition to end animal Experiments således:

 the repeat dose toxicity test: Her bliver kaniner, rotter eller marsvin tvunget til at spise, indhalere eller gnides med de testede kosmetik produkter hver 28 eller 90 dag. Herefter bliver de dræbt.

 the reproductivity test: Her bliver gravide kaniner og rotter tvunget til at spise de testede stoffer for bagefter at blive dræbt sammen med deres ufødte unger.

– the toxicokinetics test: Her bliver rotter og kaniner tvangsfodret med de testede stoffer for herefter at blive dræbt så deres organer kan undersøges for skader.

 Youngblood er ikke testet på dyr
Alle eksperimenterne ender som vi kan se med at dyrene bliver dræbt.

Disse frygtlige dyreforsøg er alle sat til at skulle ophøre fra 2013 i EU, men kosmetik industrien presser hårdt på for at forlænge denne deadline endnu længere, måske helt op til 10 år ud i fremtiden. I mellemtiden fortsætter den unødvendige torturering og de meningsløse drab på dyr, bare fordi at nogle stædige og griske firmaer forsætter med at fremstille billig konventionel, giftig makeup istedet for at gå nye og sundere veje.

Køb makeup produkter der ikke er testet på dyr lige her!!!

 

 

Men heldigvis er der i dag mange super gode alternativer til de konventionelle kosmetik produkter. 

Alle produkter hos rawmakeup er cruelty free - det vil sige "ikke testet på dyr".