Vi har netop udvidet vores nøje udvalgte naturlige makeup sortiment med det danske økologiske makeup mærke Organiqs. Og Organiqs er mere end bare dansk; det er nemlig det første danske bud på en økologisk kosmetikserie.

Organiqs

Bag udviklingen af Organiqs finder man det danske firma Kosmolet, der også står bag den succesfulde og stilsikre makeup linje, Nilens Jord.

Ideen og ønsket om at skabe en makeupserie baseret på rene, naturlige og økologiske råvarer har været længe undervejs, men er nu blevet udkrystalliseret i Organiqs, der tager afsæt i brug af naturens egne farvenuancer, og sætter en ære i en maksimal anvendelse af økologiske råvarer.

Alle produkterne i Organiqs serien er derfor parabenfri, parfumefri og allergivenlige, mens emballagen er lavet af bæredygtige og let genanvendelige materialer. Produkterne i serien er ikke testet på dyr.

Organiqs er en naturlig makeupserie der dækker de basale behov, forstået på den måde at den økologiske og naturlige tænkegang også skinner igennem i selve den fysiske produktserie.

Kvalitet frem for kvantitet. Det er et helt bevidst valg at Organiqs makeupserien er simpel og overskuelig, for hvis man ønsker at værne om naturen og bevare de naturlige ressourcer er det nødvendigt at gøre op med sine behov og fokusere mere på bæredygtighed.

Organiq Pensler

Jeg vil lige knytte en lille forklarende bemærkning til det med økologi;

På de lækre produkter fra Organiqs kan man nemlig læse sig til den eksakte procentfordeling af økologiske råvarer og naturlige råvarer i hver enkel vare. Det kan godt virke misvisende, for hvis man påberåber sig retten til at kalde nogle produkter for økologiske, tænker man jo umiddelbart at så må produktet vel bestå af 100 % økologiske ingredienser!

Men; det de har valgt hos Organiqs er i virkeligheden bare at være fuldstændigt ærlige. Der er nemlig mange af naturens egne ingredienser som man ikke kan betegne som økologiske selvom de nok aldrig har set skyggen af en pesticideblanding.

 

Vildt voksende lægeurter, jordens naturlige mineraler og vand er blot nogle af de ingredienser man egentlig ikke kan kalde for økologiske på en varedeklaration, selvom om mange måske falder for fristelsen.

Organiqs økologiske makeupserie er således en produktserie hvor der er anvendt økologiske ingredienser og råvarer hvor det overhovedet er muligt, og de resterende ingredienser betegnes som naturlige – fordi vi simpelthen rent terminologisk ikke kan bruge betegnelsen økologi om dem.

Personligt finder jeg det utroligt tiltalende og tillidsvækkende at man hos Organiqs har valgt at være ærlige og lade varedeklarationen være i overensstemmelse med produktet og jeg kan ikke vente med at komme i gang med at udforske denne nye danske økologiske makeup fra Organiqs og jeg inviterer jer alle til at være med!