Økologiske og naturlige makeup og plejeprodukter kan i nogle tilfælde stadig godt indeholde ingredienser fra dyr og det gør på ingen måde produkterne dårligere eller mindre naturlige.

 

Vegansk makeup

 

Grunden til at "naturlige" producenter såsom eksempelvis Dr. Hauschka overhovedet benytter ingredienser fra dyr, er fordi at ingedienserne enten har en naturlig gavnlig plejende effekt eller fordi at ingrediensen kan erstatte en måske giftig ingrediens eller har en egenskab som er svær at erstatte. 

Eks.v. bruges bivoks til at skabe den rigtige konsistens i mascara og carmin farve kan lave den helt rigtige dybe røde nuance.

Hos rawmakeup har vi rigtigt mange produkter som er veganske og vi er lige nu igang med at fremhæve på alle de enkelte produkter om de er helt veganske eller ej. 

Se de mest populære veganske makeupprodukter her!


Der er selvfølgelig ingen af vores mærker eller produkter der er testet på dyr, heller ikke de enkelte ingredienser.

Her følger en kort beskrivelse af de mest forekommende animalske produkter i naturlig og økologisk makeup og skønhedspleje.

Honning
Lanolin (Naturligt fedtstof fra fåreuld)
Propolis (Fremstilles af honningbier til tætning af boet. Består hovedsaligt af harpiks)
Lactose (Mælkesukker udvundet fra mælk)Royal jelly (Nærringsrigt gele som bier undvinder som fodder til dronningen) 
Carmine (Naturligt rødt farvestof udvundet fra bladlus)Silke (Stof spundet af insektlarver)
Milk (Mælk og kernemælk benyttes i få plejende creme fra eks.v. Burt's Bees) 

Har du spøgsmål til produkter eller ingredienser, så send os en email på: rawmakeup.dk(a)gmail.com så vil vi forsøge at hjælpe dig bedst muligt.